OSOBNO ISKUSTVO

Priče o uspješnom mršavljenju

Naši čitatelji dijele svoje tajne
Objavljeno u: Zdravlje

Nevjerojatna transformacija: Zbog bolesti supruga izgubila gotovo pola tjelesne težine!

Zagreb,


 • Ena Kovač kaže da se do prije par mjeseci 'gušila u vlastitom salu',
  a danas teži 59 kg!

 • Po osobnom iskustvu
 • Objavljeno:
 • Ime: Ena Kovač
 • Godina: 35
 • Mjesto: Čakovec
 • Visina: 168 cm
 • Prije: 113 kg
 • Poslije: 59 kg
 • Na gubitak gotovo pola tjelesne težine Enu Kovač motivirao je nesretan događaj. Nakon odlaska liječniku, njenom suprugu dijagnosticirana je ateroskleroza. Tada je Ena preuzela stvar u svoje ruke i odlučila sebi i svom suprugu spasiti život dok nije kasno. Uspjela je izgubiti 54 kg, a njen suprug je izgubio 42 kg. Uz upornost i trud uspjeli su pronaći jednostavno i prirodno rješenje da izgube kilograme. Njena inspirativna priča može služiti kao primjer svima koji žele izgubiti suvišne kilograme. Stoga smo ju odlučili intervjuirati i saznati cijelu njenu priču.

P: Koliko dugo se već boriš s viškom kilograma?

Ena: Još od djetinjstva sam imala problema s pretilošću. Ali ozbiljni problemi nastali su tek nakon vjenčanja s mojim sadašnjim suprugom. Tada sam imala oko 27 godina. Imala sam višak kilograma, ali nisam bila bolesno debela. Nakon vjenčanja moj suprug i ja smo se strahovito udebljali. Ja sam dobila preko 25, a on preko 30 kila. Posljednjih pet godina uredno smo 'održavali' ovu težinu. Mogu slobodno reći da smo bili ovisni o hrani. Danas je sve drugačije, mi smo normalan, zadovoljan bračni par koji više nema problema s viškom kilograma.


P: Što te je potaklo na borbu s kilogramima?

Ena: 2011. godine suprugu je pozlilo i završio je u bolnici. Nakon pregleda, liječnik je rekao da moj suprug boluje od ateroskleroze, začepljenja arterija. Na prvu mi to nije djelovalo toliko ozbiljno. Ali, onda je liječnik rekao da je stanje ozbiljno i da se može samo pogoršati ukoliko se ovo što prije ne izliječi. Pogledao je u mene i dodao da i ja mogu očekivati da mi se dogodi ista stvar ako uskoro ne smršavim. Liječnikove riječi su me doslovno probudile iz nekog ružnog sna. I prije toga smo jako trpjeli zbog gojaznosti, ali tek sada smo shvatili ozbiljnost naše težine. To nas je potaklo da pronađemo rješenje i izgubimo ukupno 96 kila. Zahvalna sam što smo jako brzo pronašli tako jednostavno i sigurno rješenje, jer sam sigurna bez njega ne bismo uspjeli.


P: Na kakve si probleme prije nailazila zbog svoje pretilosti?

Ena: Najveći problem, moram priznati, je bila trudnoća. Ako bih ostala trudna, riskirala bih i svoj i život svog djeteta. Tako da smo planove o dobivanju djeteta malo odgodili za neki kasniji period kada smršavimo. Kasnije, mislim da smo misao o dobivanju djeteta potisnuli u sebe. Sad sa sigurnošću tvrdim i da nam je sva ona hrana bila neka vrsta utjehe, izlaz iz depresije s kojom smo naučili živjeti. Rekla bih da smo se pomirili s tim da nikada nećemo smršaviti i da smo osuđeni na višak kilograma. Mada sam pokušavala mnogo toga.


P: Što si sve pokušavala da izgubiš višak kilograma?

Ena: Prvih godina braka samo sam htjela da uživamo. Zato ni suprug ni ja nismo vodili računa o sebi. Jeli smo što nam se jede i kad nam se jede. Uživali u ogromnim količinama slatkiša, gaziranih sokova i tjestenine. Kad smo se oboje udebljali preko 20 kila, shvatili smo što smo si dopustili i željeli smo to promijeniti. Ali bezuspješno. Trudila sam se pronaći neke dijete kojih bismo se mogli pridržavati, a da ne gladujemo. Ja sam ponekad znala izgubiti i do 5 kilograma, ali ih nisam uspjela zadržati dolje. Želja za hranom ipak je bila jača. Sada više nemam taj problem, jer mogu suzbiti apetit prirodnim putem. Mislim da je to najvažnija stvar za sve koji žele izgubiti višak kilograma.


P: Kako si uspjela izgubiti gotovo pola svoje tjelesne težine?

Ena: Moram priznati da je to bila teška i naporna bitka. Posustajala sam, padala, dizala se… Ali misao koja me je držala uvijek mi je bila u glavi. Prvo sam odlučila korigirati našu prehranu. Prije smo jeli doslovno 'smeće'. Nezdrava i brza hrana su nam ovo i učinili. Stalno smo hodali po restoranima, a kada smo bili kod kuće, gledali bi TV s hrpom grickalica i slatkiša oko nas. Nakon ovoga počeli smo se hraniti zdravo, izbalansirano, ali i dalje u velikim količinama. Zato smo odlučili svaki dan krenuti u šetnju. Počeli smo s 30 minuta dnevno, jer dulje nismo mogli izdržati, ali i to nam je pomoglo. Sada se još trebalo odreći i velikih količina hrane. Onda sam slučajno pronašla način kako doslovno „ubiti apetit“ i shvatila da možemo pobijediti našu ovisnost o hrani. Bila sam odlučna pomoći svom suprugu da ozdravi i da više nikada ne dođemo u sličnu situaciju. Imala sam druge, ljepše planove za nas i željela sam ih ostvariti.


P: Koji si to način otkrila da doslovno „ubiješ apetit“?

Ena: Prvo sam otkrila da čaša tople vode prije obroka može zasititi i smanjiti glad. Prakticirala sam da prije svakog obroka popijemo po čašu tople vode. Iako smo jeli manje, i dalje je to bilo prekomjerno. Onda sam otkrila Glucomannan, stvar koja nas je spasila. Nevjerojatno brzo je smanjila glad i apetit. Nakon samo 13 dana ja sam izgubila 5 kg, a moj suprug 4 kg. Još važnije je što smo mnogo manje jeli. To nas je motiviralo da se još više potrudimo. Krenuli smo redovito hodati i pomalo trčati. Na početku je bilo teško, bili smo previše debeli i izgledali tromo, ali vremenom su se kile topile, a nama je bilo sve lakše baviti se fizičkom aktivnošću. Znali smo da, ako nastavimo tako brzo gubiti kilograme s Glucomannanom, moramo voditi računa i o zatezanju kože. Zato smo usporedo radili na mršavljenju i zatezanju tijela. Sjajan je osjećaj kada shvatiš da tvoj napor nije uzaludan. Sjajan je osjećaj svaki put kada staneš na vagu vidjeti da si izgubio na težini. Uspjeli smo preskočiti sve prepreke i potpuno promijeniti svoj izgled.


P: Koje su bile najveće prepreke tijekom mršavljenja?

Ena: Hrana, bilo koja hrana. Lagala bih kad bih rekla da smo više voljeli slatkiše ili tjesteninu. Voljeli smo hranu, uživali u ogromnim količinama. Svu nezdravu hranu i piće smo najviše voljeli. Sjećam se da smo dnevno pili po dvije litre gaziranog soka bez problema. Nijedan dan nije prošao bez slatkiša, imali smo minimalno 4 obimna obroka, a između toga stalno grickali nešto. To nije bio zdravi apetit, to je bila ovisnost o hrani. Prvih dana kao da smo prolazili krizu, nismo bili gladni, ali nam je nedostajala hrana. Sad znam što znači kad pokušavaš izliječiti ovisnost.


P: Je li bilo trenutaka kada si htjela odustati?

Ena: Da, svaki put kada bi me uhvatila kriza, poželjela sam otići u neki dobar restoran ili naručiti neku 'junk' hranu. Ipak, sjetila bih se bolesti svog supruga i napravila bih nam neki lijep, zdrav obrok. Nisam potpuno izbacila nezdravu hranu iz naših obroka, samo sam je pokušala što više zamijeniti zdravom. Moj suprug je više puta bio na rubu, želio odustati od svega. Ali uspijevali smo gurati jedno drugo i nismo skrenuli s puta. Mislim da je on jako teško podnio činjenicu da je bolestan zbog debljine, nije se mogao pomiriti s tim i boriti protiv toga. Ipak, motiviralo nas je što smo tako brzo gubili apetit i kilograme, zahvaljujući Glucommananu. Promjena je bila očita i, što je najbolje, kilogrami nam se nisu vraćali.


P: Možeš li nam malo više reći što je ustvari Glucomannan?

Ena: To su kapsule na prirodnoj bazi. Prije sam se protivila kapsulama, ali da ovih nije bilo, vjerojatno bih odustala. Pomogle su meni i mom suprugu da obuzdamo apetit, smanjimo količinu unesene hrane i, na kraju, da smršavimo. Znala sam da se moramo odreći hrane da bismo izgubili kilograme, ali nisam znala kako to postići. Prije nego što smo počeli koristiti Glucomannan rezultati su bili zanemarivi i nedovoljno dobri. Ona smo saznali za ove prirodne kapsule i odlučila isprobati. Ne mogu reći da smo odmah znali da funkcioniraju, naprotiv, bojali smo se da neće pomoći. Ali, da nije bilo Glucomannana, mislim da ne bismo uspjeli tako lako smršaviti. Pa ja sam izgubila 54 kilograma, a moj suprug 42 kilograma.


P: Želiš reći da ste zahvaljujući ovim kapsulama izgubili ukupno 96 kg?

Ena: Da, upravo tako. Zvuči nevjerojatno, ali zajedno smo izgubili točno 96 kg. I nećemo stati ovdje. Gubitak kilograma može biti tako jednostavan uz Glucomannan. Ustvari, poanta je u vlaknima koja sadrže kapsule. Ta vlakna se šire u trbuhu i stvaraju osjećaj sitosti. Doista je tako jednostavno, samo je važno piti dosta vode dok se piju kapsule.


P: Kako uspijevaš održati postignutu težinu?

Ena: Sad kad smo suprug i ja uspjeli suzbiti apetit, sve je lakše. Držimo se nekih svakodnevnih rutina kao što su unos dosta vode, više manjih obroka dnevno, fizička aktivnost bar 30 minuta. Nismo drastično promijenili svakodnevnu rutinu, ali smo morali izbaciti gazirane sokove i prekomjerne slatkiše. Sada ne mogu zamisliti da popijem gazirani sok, potpuno sam se odvikla. Mada slatkiše i dalje ponekad pojedem, ali uglavnom nastojim uzeti tamnu čokoladu. Nekada mi naiđe period kada sam stalno gladna i tada koristim Glucomannan, ali to su rijetke situacije. Mislim da je najvažnije to što smo postigli rezultate na koje smo ponosni i nećemo ih se tako lako odreći. Uživamo u ovoj promjeni i zaista nam prija. :)


P: Koliko ti se život promijenio nakon tolikog gubitka kilograma?

Ena: Promijenio se iz temelja. Kada smo nakon par mjeseci otišli liječniku, i on je bio zaprepašten. Čestitao nam je na uspjehu. Suprugu se zdravstveno stanje znatno poboljšalo. Morali smo i dalje biti oprezni, naravno, ali više nije bio u životnoj opasnosti. Više se nismo bojali za naše živote, jer smo počeli živjeti normalno i zdravo. Sada mogu razmišljati i o tome da postanem majka, jer to želim najviše na svijetu. Konačno me moja težina ne sprječava u tome. Sve u svemu, gubitak ovih 96 kg za mene i supruga je bila najbolja stvar koja nam se dogodila. Užasavam se same pomisli gdje bismo završili da nismo korigirali svoju težinu. Srećom uspjeli smo i vjerujem da, ako smo mi uspjeli, svatko može uspjeti.


P: Koje je temeljno načelo pravilne prehrane kojeg se pridržavaš?

Ena: Iskreno, vjerujem da ne postoji temeljno načelo koje nikada nećemo prekršiti. Svako načelo ili pravilo se prekrši, barem jednom u životu. Za nekog tko je bio ovisan o hrani, teško je odreći se svih loših navika u prehrani. Ali treba si postaviti granice kojih ćemo se pridržavati. I birati što zdravije namirnice, više voća, povrća, žitarica, a manje šećera, tjestenine, bijelog brašna…


P: Imaš li savjet ili poruku onima koji žele smršaviti?

Ena: Za početak, potreban je motiv – nešto što će vam biti vodilja i držati vas motiviranima i inspiriranima da gubite kilograme i ne posustajete. Kada nađete taj motiv sve je lakše. Nakon što uspješno izgubite prvih nekoliko kilograma, ostali će se sami topiti. Bitno je samo pridržavati se nekih ključnih pravila: pijte što više vode dnevno, jedite puno voća, povrća i zdrave hrane, budite što više fizički aktivni. Može to biti obična šetnja, igranje s djecom ili bilo koja druga aktivnost. Izbjegavajte grickalice i 'junk' hranu. Ne samo da deblja, već je i štetna. Kontrolirajte apetit s Glucomannanom i vidjet ćete da je sve to mnogo lakše.


Povezivanje s Enom na Facebook, Twitter, Instagram, Youtube , i njen osobni blog.
Tajna učinkovitog suzbijanja apetita je otkrivena, zapanjeni liječnici to zovu modernim čudom.

Uspjeh koji je postigla Ena zaintrigirao nas je i motivirao da i sami isprobamo ovaj proizvod. Rezultati su bili zadivljujući. Nas dvoje smo zajedno izgubili 8 kg u samo 10 dana! To je po 4 kg po osobi u samo deset dana, bez mnogo truda i odricanja. Proizvod doista djeluje, kada popiješ kapsulu osjetiš kako glad polako nestaje. Jeli smo upravo onoliko koliko je potrebno tijekom dana. Unosili smo dovoljan broj kalorija, a nismo pretjerivali u hrani.


Za još 4 tjedna, Lara je skinula 9, a Marko čak 12 kg!!! Pogledajte njihov napredak:

PRIJEPOSLIJEPRIJEPOSLIJE
 • Zbog toga smo se obratili tvorcima ovih kapsula kako bismo ih pohvalili kako ove kapsule STVARNO rade za nas. Zauzvrat, dobili smo

  specijalnu promociju za naše čitatelje.

  Kao što je Ena i sama rekla, gubitak kilograma bez truda nas je samo motivirao da nastavimo dalje. Ono što je važno je da se kapsule koriste svaki dan dok se ne postigne željena težina. Tako doslovno ubrzavamo naš metabolizam i navikavamo organizam na manje količine hrane.

Ono što smo saznali koristeći

Glucomannan

i ispitujući naše čitatelje koji su ga koristili je da:


 • pomaže da izgubite kilograme (1-3 kg tjedno)
 • smanjuje osjećaj gladi
 • ubrzava metabolizam
 • navikava organizam na manje količine hrane
 • smanjuje potrebu za slatkišima
 • pomaže u snižavanju kolesterola u krvi.

Glucomannan se u našem slučaju pokazao učinkovitim. Sve što smo saznali iz Enine priče ispostavilo se točnim na našem testiranju. Ako želiš saznati funkcionira li ovaj proizvod i u tvom slučaju, predlažemo da ga isprobaš. Slijedi korake koje smo mi slijedili i rezultate koje želiš toliko dugo ćeš vidjeti i prije nego što misliš!

Lara P. / Marko T.

Tagovi:
MRŠAVLJENJE
PRIRODAN GUBITAK KILOGRAMA
DIJETE
Vaši komentari
 • Maja -

  Bravo Ema. Svaka cast za ovaj uspjeh… jel jos netko probao ove glucomannan kapsule?! Bas me interesira dal bi funkcionirale i za mene…

  0
  5
 • Emilly -

  Moj suprug je koristio i uspio je smršavjeti. Naravno, moraš biti svjesna da ne možeš samo piti kapsule i misliti da ćeš smršavjeti. Jest ćeš sigurno mnogo rjeđe i u manjim količinama, ali moraš se potruditi da to što jedeš bude zdravo, a ne neka jaka, kalorijska bomba.

  0
  7
 • XrenataX -

  Doista inspirativna priča… ja imam samo par kila viška pa me strah i ne mogu ih skinuti, mogu misliti što znači smršaviti preko 50 kg?! Strašno…

  0
  8
 • Mikica -

  i ja sam imala par kila viska u svojim 20im i 30im godinama. sad u 40im vec mogu reci da sam debela. al tesko je organizmu koji je navikao jesti odjednom uskratiti svu tu hranu. zato bih narucila ovaj proizvod.

  0
  5
 • XrenataX -

  Sretno Mikice. Držim fige. I ja razmišljam da ga naručim, bolje na vrijeme reagirati :)

  0
  6
 • Daca -

  Svaka čast i emi i njenom suprugu na mršavljenju i vama na objavljivanju ove price i popustu.

  0
  9
 • PetarŠ -

  Priča me jako zaintrigirala. Inače ne vjerujem u ovakve stvari, moram iskreno priznati, ali ovaj put sam odlučio isprobati ovaj proizvod. Naručio sam i jedva čekam da mi stigne na isprobam.

  0
  4
 • DejanKocic -

  ..neznam da meni ista moze pomoci da manje jedem..mislim da je kod mene neki poremecaj – u kakvom god da sam raspolozenju samo jedem :)))

  0
  8
 • Ronald56 -

  Ahahhah razumijem te, ali potpuno! :D Mislio sam i ja da mi nema lijeka..jedino je bila sreća što sam trenirao inače mislim da bih imao 200 kila. I onda kad sam zbog povrede prestao, morao sam naći neko rješenje jer bih se u suprotnom 'usvinjio'. I stvarno je djelovalo na mene…

  0
  9
 • Anonimni -

  Do kada traje popust? I jel stiže na kućnu adresu?

  0
  5
 • Admin -

  Poštovani, popust traje do isteka zaliha koje je naša redakcija dobila za naše čitatelje. Proizvod stiže na kućnu adresu u roku od 1 do 3 dana od narudžbe.

  4
  3
 • Rebecca0203 -

  Svidja mi se popust za citatelje, ne bih ga propustila nema sanse. Znam da je inace ova biljka jako skupa i cjenjena u svijetu tako da sam uvjerena da je i dobra.

  0
  4
 • Jelena P. -

  Mom ocu je liječnik rekao da ima visok kolesterol u krvi, zbog debljine. Pročitala sam sada u ovoj divnoj priči da taj glucomanan smanjuje kolesterol u krvi, a i potražila sam malo na netu o tom korijenu te biljke konjac stvarno je jako hvale. Pa sam mislila naručiti za oca da proba. Ali bih vas molila za još neka iskustva ako imate..hajde ljudi pišite :)

  1
  7
 • Gogi -

  Ja ti mogu svoje iskustvo sto se tice mrsavljenja, i to znam da pomaze, ali za kolesterol u krvi doista ne znam, jer na srecu s tim nisam imao problema. :) A ovako sto se tice mrsavljenja, da…mogu ti reci da pomaze, ja sam izgubio 12 kila i doista sam korigirao ishranu. Prije sam bas puno jeo, sad mogu reci da normalno jedem i evo…vec nekoliko mjeseci ne koristim glucomanan a i dalje normalno jedem i kile se nisu vratile.

  0
  7
 • Jelena P. -

  I to mi mnogo znači, jer njega je prije svega debljina i nezdrava hrana dovela do ovoga. Pa mi je bitno da mu glucomanan pomogne da malo korigira prehranu i smanji porcije, jer sam znam da neće uspjeti. Hvala puno :)

  0
  7
 • Anonimus -

  Ovo je nevjerojatno! Da su uspjeli zajedno skinuti 96 kg…pa to je ukupna težina dvije osobe! Doista sam oduševljen i sve pohvale. Za ovakvo nešto treba imati karakter znaš kakav!

  0
  7
*Prikazani rezultati su individualni i mogu varirati od osobe do osobe. Proizvođač ne garantira iste rezultate.